Земельні ділянки в Німеччині подорожчали

Ціни на будівельні ділянки в Німеччині досягли рекордного рівня. Про це свідчить новий звіт Федерального статистичного управління.

«Не тільки ціни на будинки виросли до рекордного рівня, а й ділянки під забудову ніколи ще не були такими дорогими». Про це повідомило Федеральне статистичне управління. За підрахунками його експертів, в 2019 році квадратний метр землі в Німеччині коштував в середньому 190 євро. Десять років тому ділянки під забудову продавалися в середньому по 122 євро за квадратний метр.

Особливо дорогими були ділянки в Берліні і Гамбурзі. Там 1 квадратний метр коштував в середньому 1328 євро і 1158 євро відповідно. Це було найбільш прибутково в східнонімецьких провінціях Тюрінгія, Саксонія-Ангальт і Мекленбург-Передня Померанія. У цих трьох провінціях 1 квадратний метр землі був проданий в середньому трохи менше 60 євро.

На думку експертів Федерального статистичного управління, на ціни впливає розмір населених пунктів. У містах з населенням менше 2000 осіб ціна квадратного метра землі становила в середньому близько 66 євро. У той же час в 14 найбільших містах Німеччини з населенням більше 500 000 чоловік ділянки під забудову продавалися в середньому в 17 разів дорожче: по 1128 євро за 1 кв.м.