Скоро українці зможуть відвідувати країни Балтії по ID-карткам

Українцям, які захочуть подорожувати країнами Балтії, найближчим часом не потрібно буде брати з собою закордонний паспорт.

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ України на своїй сторінці в Facebook опублікувала приємну для багатьох українців новину. Очікується, що найближчим часом українцям, які будуть подорожувати країнами Балтії (Литві, Латвії та Естонії) брати з собою в поїздку закордонний паспорт вже не знадобиться. Щоб перебувати на території однієї з цих країн досить буде мати при собі паспорт громадянина України, правда, у вигляді ID-карти. Паспорти старого зразку у вигляді книжечки не підходять.

Зокрема в повідомленні йдеться, що «ви можете по ID-картці відвідувати без паспорту Туреччину, Грузію та Катар, а найближчим часом до цього списку ввійдуть і країни Балтії».

Країни Балтії є членами Європейського союзу. Між Україною та ЄС вже другий рік діє безвізовий режим, що передбачає в’їзд українських громадян на територію країн-членів по закордонним біометричним паспортам.

Уряди країн Балтії зацікавлені в розвитку туризму, також враховують, що у багатьох українців живуть родичі, які переїхали ще за часів Радянського Союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про додаткову плату за безпеку, яку стягують з кожного туриста, який приїхав до Туреччини. Плату за безпеку почали стягувати з 1 січня 2019 року.

Джерело: news.eurabota.ua

08.01.2019