Сім’ї іммігрантів в Канаді багатші від місцевих жителів

Сім’ї, які приїхали на постійне місце проживання до Канади, більше вкладають в нерухомість, в порівнянні з канадцями.

Статистичне управління Канади опублікувало нові дані про матеріальне благополуччя сімей іммігрантів. Після проведеного аналізу виявилося, що сім’ї іммігрантів, які прожили в Канаді більше двадцяти років, набагато заможніші, ніж сім’ї тих, хто народилися в країні.

Фахівцями Статистичного управління було проведено дослідження, яке показало, що в загальному і сім’ї іммігрантів, і сім’ї тих, хто народився в Канаді, значно поліпшили свій добробут. Якщо середній дохід сімей іммігрантів в 1999 році становив 625 тисяч доларів, то в 2017 році – понад 1 мільйон доларів. Зростання доходів склало 69 відсотків. Місцеві сім’ї заробили менше, але приріст доходів виявився набагато більшим – з 519 тисяч до 979 тисяч доларів. Зростання доходів – 88 відсотків.

Іммігранти активніше інвестують у нерухомість, тобто готові більше брати кредитів, ніж місцеві жителі.

Також дослідження показало, що обидві групи грамотно керують своїми фінансами: не використовують позики до зарплати, не знімають гроші із зареєстрованих пенсійних накопичувальних планів і вчасно розраховуються за кредитними картками.

У звіті експерти Статистичного управління відзначають, що «більша частина мотивації мігрантів пов’язана з прагненням до того, щоб їх діти жили краще. Страх втратити позиції на новому місці виражається в тому, що інвестиції у нерухомість стають способом захистити себе». В цілому іммігранти успішно інтегруються в канадське суспільство і економічну систему.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом 2018 року понад 14 тисяч фахівців високої кваліфікації з різних країн переїхали до Канади, скориставшись лояльною системою імміграції.

Мінімум 20 тисяч нових працівників в сфері генерації і передачі електроенергії буде потрібно в Канаді, інакше вже через кілька років можуть виникнути дуже серйозні проблеми.