Без нових працівників канадським постачальникам електроенергії буде важко

Мінімум 20 тисяч нових працівників у сфері генерації і передачі електроенергії буде потрібно в Канаді, інакше вже через кілька років можуть виникнути дуже серйозні проблеми.

Без електроенергії в наш час ніяк не обійтися. Однак в Канаді ця базова галузь економіки вже зараз має проблеми із заповненням різних вакансій. Молоді люди не дуже поспішають влаштовуватися працювати на підприємства електроенергетичної сфери країни.

За словами постачальників електроенергії Канади, вони потребують величезну кількісті найрізноманітніших працівників. Організація, яка займається підбором кадрів для цієї сфери економіки, опублікувала звіт, в якому стверджується, що до 2022 року для роботи на електростанціях і системах електропередач буде потрібно не менш як 20,5 тисяч нових фахівців.

Нові працівники повинні не тільки замінити фахівців, які йдуть на пенсію. Відбувається розширення галузі, оскільки зростає попит на електроніку, електромобілі і цифрові системи. Майбутні працівники повинні бути більш підготовленими, оскільки їм належить працювати з відновлюваними джерелами енергії і цифровими технологіями.

Щоб підготувати фахівців, потрібен досить тривалий час, що ускладнює процес приходу нових працівників.

Мішель Браніган, генеральний директор організації з підбору кадрів для електроенергетичної сфери, зазначає, що якщо критичний попит на працівників не буде задоволений, це створить ризик того, що енергосистеми Канади стануть менш надійними, ніж зараз.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом 2018 року понад 14 тисяч фахівців з різних країн переїхали до Канади, скориставшись лояльною системою імміграції.

Онтаріо створює новий потік для айтішників і пілотну програму для залучення висококваліфікованих іммігрантів в невеликі містечка по всій провінції.