Канада зацікавлена у фахівцях високої кваліфікації

Уряд кожної країни зацікавлений у тому, щоб забезпечити стабільний розвиток економіки. Не виняток і Канада, яка через систему імміграції Express Entry запрошує багато фахівців технологічних та інженерних спеціальностей.

Канада входить до трійки країн, які є найпопулярнішими серед людей, які хочуть переїхати на постійне місце проживання до країни, де можуть реалізувати свій професійний і творчий потенціал і отримувати за свою чесну працю пристойну заробітну плату.

Найбільш популярними на ринку праці Канади є інженерні та технологічні спеціальності. Цей факт обумовлений тим, що для подальшого розвитку економіки та підтримки високих соціальних виплат необхідно заповнювати вакансії.

Протягом 2018 року понад 14 тисяч фахівців з різних країн переїхали до Канади, скориставшись лояльною системою імміграції. Програмісти, веб-дизайнери, комп’ютерні інженери, фізики, хіміки склали 16 відсотків від загального числа тих, хто переїхав жити і працювати в Канаду в минулому році. Також досить багато було видано запрошень фахівцям у сфері бізнесу і фінансів. В цілому, через систему Express Entry в минулому році в Канаду переїхало понад 92 тисяч осіб, що на третину більше, ніж у 2017 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про дві програми канадської провінції Онтаріо. Перша розрахована на залучення фахівців IT-сектора, а друга допоможе заповнити місця відсутніх працівників в невеликих населених пунктах.

Протягом перших трьох місяців 2019 року система Express Entry вже розіслала 21 тисячу запрошень для подачі заяв на отримання ПМЖ в Канаді.