Нове українське консульство відкривається в канадському місті Едмонтон

 

Едмонтон – столиця канадської провінції Альберта, став наступним канадським містом в якому Міністерство закордонних справ України відкриває консульства.

Эдмонтон фото

Урочисте відкриття генконсульства заплановано на 7 вересня 2018 року. Головним фактором, який підштовхнув українські влади відкрити важливе для жителів регіону установа, є те, що близько 300 тисяч людей, що живуть у провінції Альберта мають українське коріння, а це кожен десятий із загального числа жителів цього регіону Канади.

Важливу новину нещодавно повідомив міністр закордонних справ України П. Клімкін, розповівши, що «поки мова йде про сьомому вересня. Запрошую всіх на цю подію». Важливість відкриття консульства України в Едмонтоні підкреслює той факт, що на церемонії буде присутній міністр закордонних справ Канади Фріланд.

На сьогоднішній день Україна має дипломатичну присутність в трьох містах Канади: посольство в Оттаві, генконсульство в Торонто і почесне консульство у Ванкувері.

Як повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко за підсумками січня-серпня 2018 року кожному четвертому українці було відмовлено в канадській візі. Однак, Міністерство закордонних справ України веде планомірну роботу для того, щоб підписати з урядом Канади угода про безвізовий режим між двома країнами.

Джерело: www.eurabota.ua