В результаті вибуху саморобного вибухового пристрою в Афганістані загинули 14 людей

“Чотирнадцять мирних жителів, в тому числі сім жінок і п’ять дітей, були вбиті в результаті вибуху саморобного вибухового пристрою в Афганістані”, – повідомляє AFP з посиланням на владу.

Ще троє дітей постраждали в результаті вибуху в центральній провінції Дайкунди.

«Бомба вибухнула, коли фургон віз людей», – сказав представник Міністерства внутрішніх справ, звинувативши в нападі талібів.

“Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, але саморобні вибухові пристрої є улюбленою зброєю талібів”, – повідомляє AFP. Згідно зі звітом ООН, опублікованому в липні, в першій половині цього року 800 людей було вбито або поранено в результаті навмисних нападів на мирних жителів в Афганістані.

«Жертви вибуху бомби в Дайкунди прямували до святині», – сказав представник губернатора провінції.

Напад стався в той час, коли президент Афганської ради національного примирення прибув з офіційним візитом до Пакистану. Виступаючи в Ісламабаді, куди він прибув учора, він сказав, що крига скресла під час мирних переговорів між талібами і афганським урядом, які почалися 12 вересня.

“Однак після більш ніж двотижневих переговорів обидві сторони ще не дійшли згоди з ключових питань, особливо з приводу того, яку інтерпретацію ісламу слід використовувати для визначення майбутнього Афганістану”, – повідомляє AFP.

Афганістан має глибоке недовіру до Пакистану, однієї з трьох країн, які визнали режим талібів, що правив Афганістаном з 1996 по 2001 рік.