Китай провів військові навчання з новими реактивними бомбардувальниками в Південно-Китайському морі

Нещодавно китайські військові завершили навчання з реактивними бомбардувальниками над Південно-Китайським морем в контексті зростаючої напруженості через азіатськы силовы маневри в спірних водах. Про це повідомило міністерство оборони Китаю.

“Представники реактивних бомбардувальників H-6G і H-6J взяли участь в 24-годинних військових навчаннях”, – заявив представник китайських військових на прес-конференції.

Китайські військово-повітряні сили готували злети і посадки вдень і вночі, а також удари по цілям в морі і далекі атаки. Міністерство відзначило, що навчання є частиною звичайної щорічної підготовки пілотів.

Зростаюча військова присутність Китаю в регіоні стривожила деяких з його сусідів, оскільки Сполучені Штати поклялися виступити проти територіальних претензій Пекіна до більшої частини Південно-Китайського моря, включаючи спірні Парасельські острова.

Китай, який має територіальні суперечки зі своїми сусідами, включаючи Індію, Японію і В’єтнам через острови в Південно-Китайському морі, розлютив інші країни, створивши штучні острови з військовими об’єктами в деяких частинах моря.

Раніше в цьому місяці Вашингтон заявив, що територіальні претензії Пекіна до більшої частини моря є незаконними, що підсилює підтримку країн Південно-Східної Азії, які претендують на його частини.

Вважається, що в регіоні є цінні запаси нафти і газу.

Сполучені Штати регулярно проводять так звані «операції з безкоштовної доставки» в Південно-Китайське море для протидії Пекіну, при цьому ВМС США іноді відправляють військові кораблі на Парасельські острова.

Сполучені Штати і Австралія недавно різко розкритикували Китай за його політику в Південно-Китайському морі, але Пекін відповів, що його позиція щодо його морських вимог в регіоні залишилася незмінною і відповідає Конвенції ООН з морського права.