Кількість тимчасових віз до Канади різко зросла

 

Кількість бажаючих поїхати до Канади на роботу, навчання або в гості до родичів в останні роки просто зашкалює.

Статистичні дані показують, що число заявок на тимчасові резидентські візи, які були видані відвідувачам, студентам і тимчасовим працівникам у Канаді, протягом останніх 4-х років збільшилася більш ніж у 4 рази.

Різке збільшення числа бажаючих приїхати до Канади призвело до того, що час обробки заявок Департаментом імміграції значно збільшився.

Такий різкий сплеск інтересу людей з усього світу до Канади, в першу чергу, обумовлений імміграційною політикою уряду, спрямованою на збільшення числа іноземців, які переїжджають до країни назовсім, а також тих, хто хоче приїхати вчитися або тимчасово працевлаштуватися.

Щоб задовольнити зростаючий попит на тимчасові візи, Департамент імміграції Канади відкрив 17 нових зарубіжних візових центрів. Нові технології також дозволяють візовим відділам переміщати цифрові заявки на обробку в візові відділення, які завантажені менше.

Однак без проблем не обходиться. В Альянсі трудящих-мігрантів – організації, яка захищає права іноземних тимчасових працівників і студентів, заявляють, що далеко не всі канадські роботодавці виконують свої обов’язки перед тимчасовими іноземними працівниками.

Наприклад, часто буває так, що тимчасовим працівникам, які працюють в фермерських господарствах не виплачують навіть мінімальну заробітну плату, а також не платять за понаднормову роботу. Були зафіксовані  і документально підтверджені випадки трудової експлуатації, порушення прав людини і поганих житлових умов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що провінційна програма Манітоби враховуватиме потреби провінції в іммігрантах, які готові жити і працювати в сільській місцевості.

Зацікавленість в іммігрантах влади Альберти настільки висока, що бал, який необхідно набрати через імміграційний потік Alberta Express Entry, знизили до 300.