Німецькі залізничники оголосили загальнонаціональний страйк за підвищення заробітної плати на 3,2%

“Німецький союз залізничників (GDL) оголосив у вівторок загальнонаціональний страйк після невдалих переговорів з залізничним оператором Deutsche Bahn”, – повідомляє Politico.

“В ході внутрішнього голосування за страйк проголосували 95%, що набагато більше, ніж необхідні 75%”, – заявив на прес-конференції глава GDL Клаус Весельські.

Закриття по всій країні почалося у вівторок о 19:00 з вантажних перевезень Deutsche Bahn Cargo DB і було поширене на всі пасажирські перевезення та інфраструктуру з 2 години ночі в середу.

Страйк має закінчитися о 2 годині ночі в п’ятницю, але Весельські не виключив подальших дій, заявивши: «Рішення будуть залежати від того, що роботодавці зроблять або не зроблять».

У переговорах з Deutsche Bahn про зарплату GDL зажадала підвищення на 3,2%. Компанія погодилася, але повільніше, ніж вимагала профспілка.

За даними GDL, близько 80% машиністів і 40% обслуговуючого персоналу поїздів є членами профспілки, тому можна очікувати серйозного впливу на рух поїздів в Німеччині.

Deutsche Bahn заявила, що «страйк в середині періоду, коли багато хто подорожує, є абсолютно непотрібною і перебільшеною дією». Член правління Мартін Зайлер закликав профспілку «сісти за стіл переговорів і узгодити рішення».

Deutsche Bahn заявила, що планує перейти на альтернативний розклад. Зайлер сказав, що, незважаючи на значне навантаження, буде зроблено все можливе, щоб забезпечити рух якомога більше потягів.