Манітоба активно шукає нових мешканців

 

Провінційна програма Манітоби враховуватиме потреби провінції в іммігрантах, які готові жити і працювати в сільській місцевості.

 

Сільське життя привабило багатьох іммігрантів, які переїхали до Канади по імміграційній програмі провінції Манітоба. Згідно з даними статистики, протягом останніх 20 років 26 тисяч іммігрантів влаштувалися в сільській місцевості. Це п’ята частина з числа всіх іммігрантів, які приїхали жити до провінції. Влада Манітоби має намір створити сприятливі умови, щоб в наступні роки це число значно збільшилося.

На сьогоднішній день для Канади гостро стоїть питання збільшення імміграції в сільські райони країни. В першу чергу, зумовлено це тим, що невеликі містечка стикаються із серйозною демографічною проблемою, оскільки населення цих районів старіє, а народжуваність падає.

Програма уряду Манітоби написана спеціально для роботодавців, щоб допомогти їм у наборі, прийомі, інтеграції нових жителів в невеликі міста провінції.

Згідно з оновленою програмою, роботодавцям буде надана можливість безпосередньо наймати іммігрантів. Тепер їм не потрібно буде оформляти оцінку впливу на ринок праці при видачі дозволів на роботу.

Для того, щоб мати можливість залучити більше іммігрантів у сільську місцевість, в програмі буде передбачена можливість допомоги новим жителям, які трохи не дотягують до мінімальних вимог. Також влада провінції істотно скоротить час розгляду заявок кандидатів, який зараз в середньому складає 18 місяців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кандидатам в Express Entry, які отримали номінацію в рамках імміграційної програми Альберти (AINP), додається 600 балів по CRS в профілі Express Entry, що фактично гарантує запрошення подати заявку на постійне проживання в Канаді.

У квітні число робочих місць в Канаді збільшилася ще на 107 тисяч, а рівень безробіття становить 5,7 відсотка.