Клубний футбол втратив цього року 14 мільярдів доларів

Одна з вищих посадових осіб ФІФА Оллі Рен оголосив, що “пандемія COVID-19, ймовірно, обійдеться клубному футболу в цьому році у всьому світі майже в 14 мільярдів доларів, що становить близько третини його вартості”. “Рен очолює комісію з ліквідації наслідків пандемії, яка разом з консультантами з фінансового сектора підрахувала, що вартість матчів клубних команд по всьому світу складає від 40 до 45 мільярдів доларів”, – повідомляє «Фокус».

Рен пояснив, що 14 мільярдів доларів, які називаються можливими збитками або упущеної прибутком, засновані на поточному сценарії, при якому футбол повільно відновлюється після трьох місяців застою на початку року.

«Пандемія коронавіруса дуже сильно вдарила по футболу. Це викликало масу заворушень на різних рівнях в деяких професійних клубах, які як і раніше стикаються з дуже серйозними труднощами. Я також дуже стурбований молодіжними клубами з нижчих дивізіонів»,- сказав Оллі Рен, колишній комісар ЄС, а нині керуючий Національним банком Фінляндії.

ФІФА вже виділила 1,5 мільярда доларів національним федераціям на боротьбу з наслідками пандемії. Рен сказав, що 150 з 211 країн звернулися за допомогою.

«Вирішальне значення матиме відповідь на питання, чи буде вакцина розроблена і використана, і чи знайдемо ми медичні та інші засоби для повного контролю над пандемією. Але все це дуже невизначено», – додав Оллі Рен.