У провінції Альберта дуже зацікавлені, щоб до них приїжджали іммігранти

Якщо ваш прохідний бал у відборах для імміграції в Канаду через Express Entry набагато нижчий від необхідного, не біда, влада провінції Альберта буде видавати номінації кандидатам з низькими балами.

Програма імміграції канадської провінції Альберта найближчим часом стане чудовою можливістю переїхати до Канади на постійне місце проживання. Справа в тому, що зацікавленість в іммігрантів влади Альберти настільки висока, що бал, який необхідно набрати через імміграційний потік Alberta Express Entry, знизили до 300. Згідно з оновленою інформацією, в 2019 році провінція вже провела 14 відборів. В цілому випущено 3,4 тисячі запрошень для подачі заявки на провінційну номінацію.

Кандидати в Express Entry, які отримали номінацію в рамках імміграційної програми Альберти (AINP), отримують додатково 600 балів по CRS в профілі Express Entry, що фактично гарантує запрошення подати заявку на постійне проживання в Канаді.

Найпопулярнішими містами серед нових мешканців Альберти є Едмонтон і Калгарі. Довгий час локомотивом економіки провінції був видобуток нафти і газу. Однак інформаційні технології, охорона здоров’я, сфера обслуговування та інші галузі починають грати все більш помітну роль.

Кандидатів на імміграцію, які подають заявки на відбір Express Entry і не проходять через низький бал, влади Альберти через свій потік Alberta Express Entry Stream активно їх запрошують . Очевидно, що потреба в кваліфікованих фахівцях для заповнення вакансій настільки велика, що вимоги до іммігрантів мінімальні, що не може не радувати кандидатів на переїзд до Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що дані Статистичного відомства Канади по-справжньому радують, адже в квітні число робочих місць збільшилося ще на 107 тисяч, рівень безробіття склав 5,7 відсотка.

У Атлантичній пілотній програмі імміграції внесені важливі зміни. Тепер подати заявку на отримання відкритого дозволу на роботу можуть чоловік і жінка, які мають кваліфікацію середнього рівня, наприклад, офіціанти і далекобійники.