Португалія продовжує обмеження на іспанському кордоні до 15 квітня

“У неділю Португалія продовжила обмеження на наземні і морські поїздки до Іспанію, які повинні були закінчитися в ці вихідні, до 15 квітня, щоб обмежити поширення COVID-19”, – повідомляє Reuters.

Обидві сторони ввели обмеження 28 січня. Міністерство внутрішніх справ заявило, що обмеження діятимуть ще 11 днів, додавши, що ці заходи не перешкоджають в’їзду до країни португальських громадян або жителів.

Транспортні засоби, що перевозять вантажі, автомобілі швидкої допомоги та сезонні робітники, також можуть вільно перетинати кордон.

“Громадяни Сполученого Королівства, Бразилії та Південної Африки, де вперше були виявлені більш заразні варіанти коронавіруса, або будь-якої країни з рівнем зараження понад 500 випадків на 100000 осіб повинні бути поміщені на карантин на 14 днів, якщо вони перетнули сухопутний кордон”, – йдеться в заяві.

Португалія, в якій на сьогоднішній день зареєстровано 780 322 випадки COVID-19 і 16879 смертей, поступово знімає деякі інші обмеження після тримісячної блокади, яка набрала чинності по всій країні на початку цього року.