Канада може ввести для українців електронні візи

Цілком можливо, що в найближчому майбутньому канадський уряд дозволить українським громадянам в’їзд до країни по електронним візами.

Україна вже протягом тривалого часу веде переговори на різних рівнях з представниками канадського уряду про те, щоб спростити оформлення в’їзних віз для українських громадян. Звичайно, ідеальним був би варіант, коли не було б необхідності оформляти візу, їздити тільки по біометричному паспорту, як до країн Європейського союзу. Однак на сьогоднішній день уряд Канади дуже неохоче йде на будь-які послаблення візового режиму для українців. І це, незважаючи на те, що в Канаді одна з найбільших українських діаспор у світі.

Але, можливо, деякі зрушення в цьому питанні все-таки намічаються. Принаймні про це запевняє депутат канадського парламенту від Ліберальної партії Мар’яна Мигайчук.

«Ми провели дуже продуктивну зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Прем’єр-міністр Трюдо взяв зобов’язання дозволити українцям відвідувати Канаду з попередньою електронною авторизацією»,–  розповіла Мигайчук.

Питання спрощення для українців візового режиму з Канадою активно лобіює в канадському уряді Конгрес українців. По всій імовірності, справа з мертвої точки потихеньку починає зрушуватися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що, як повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук, імміграційна влада країни відмовила у візах 23 відсоткам з числа тих українців, які планували в’їхати до Канади.

Статистичні дані показують, що число заявок на тимчасові резидентські візи, які були видані відвідувачам, студентам і тимчасовим працівникам в Канаді, протягом останніх 4-х років збільшилася більш ніж в 4 рази.