ЄК уклала третю угоду на поставку можливої ​​вакцини проти COVID-19

Європейська комісія оголосила, що досягла третьої попередньої угоди про постачання можливої ​​вакцини проти COVID-19. Угода підписана з шведсько-британським виробником AstraZeneca і передбачає поставку 400 мільйонів доз.

Вчора Європейська комісія заявила, що досягла аналогічної угоди з американським фармацевтичним виробником Johnson & Johnson про постачання до 400 мільйонів доз вакцини. Два тижні тому комісія досягла аналогічного попередньої угоди з французьким виробником Sanofi про постачання 300 мільйонів доз вакцини.

Комісія заявляє, що угоди набудуть чинності, якщо вакцини, розроблені двома компаніями, виявляться успішними і безпечними.

У липні ЄК підписала контракт на 63 мільйони євро з американським виробником ліків Remilecivir Gilead Sciences, які прискорюють процес лікування нового захворювання. Доставка узгоджених доз триває і забезпечує лікування 30 000 пацієнтів. В даний час препарат доступний для застосування в найважчих випадках. Планується, що з жовтня комісія проведе держзакупівлі на поставку додаткових обсягів.