Імміграційна система Канади змінюється на краще

 

В імміграційній системі Канади найближчим часом вступлять в силу важливі нововведення, які враховують інтереси людей, що переїхали на постійне місце проживання і тимчасових резидентів.

Нові положення в імміграційних програмах, які передбачені федеральним урядом Канади, набагато краще захищають інтереси іммігрантів і тимчасових резидентів.

Починаючи з 4 червня 2019 року, трудові мігранти, які отримали дозвіл на роботу у конкретного роботодавця і мають докази зловживань з його боку, зможуть подавати заяву, щоб отримати відкритий дозвіл на роботу, тобто, будуть мати можливість вибирати на свій розсуд де влаштовуватися на роботу.

Тепер тимчасовий працівник в Канаді зможе не турбуватися, що він втратить свій статус, якщо піде від роботодавця-порушника. Коли заявка на відкритий дозвіл на роботу для такого фахівця буде затверджена, діяльність роботодавця також піддасться перевірці.

На сьогоднішній день більше 160 канадських роботодавців були визнані такими, що не відповідають своєму високому економічному та соціальному статусу. Їм було приписано виплатити грошові штрафи і/або заборонялось приймати на роботу іноземних студентів.

Міністр імміграції Канади Ахмед Хусс заявив: «Жоден працівник не повинен боятися втратити роботу, якщо з ним погано поводяться і порушують його права».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що статистичні дані показують, що число заявок на тимчасові резидентські візи, які були видані відвідувачам, студентам і тимчасовим працівникам в Канаді, протягом останніх 4-х років збільшилося більш ніж в 4 рази.

Спеціальна програма уряду Манітоби надає можливість роботодавцям безпосередньо наймати іммігрантів. Буде істотно скорочено час розгляду заявок кандидатів, який зараз в середньому становить 18 місяців.