У Польщі критикують уряд за негнучку міграційну політику

Політика польського уряду в сфері економіки, а також імміграції жорстко критикується місцевими економічними експертами.

На їхню думку, тенденції вже показують, що Польща все менше цікавить українських трудових мігрантів. Європейський союз ще недавно бачив у Польщі сильного гравця Східної Європи, тому в країну йшли величезні інвестиції, економіка розвивалася швидкими темпами. Але останнім часом найбільш значні і престижні інвестиції йдуть в Чехію, Словаччину та Угорщину. Економіки цих країн показують позитивну динаміку.

Негативна тенденція намітилася на ринку праці – значна формалізація правил працевлаштування в Польщі і неконкурентна заробітна плата в порівнянні з тією, яку пропонують українцям в інших країнах Східної Європи. Ці фактори зробили Польщу не такою популярною серед тих українців, які шукають можливості працевлаштування в одній із сусідніх країн.

Чехія і Словаччина, щоб залучити більше працівників спрощують формальності при працевлаштуванні. Звернення польських роботодавців до відповідних урядових структур про спрощення процедур для українців залишилися зігнорованими.

Експерти ринку праці стверджують, що Польща вже не лідер у відкритості для українських трудових мігрантів. Представники польського уряду не раз визнавали, що без українських працівників економіка країни швидко втратить позитивну динаміку розвитку.

Нагадаємо, раніше ми писали про 140 тисяч українців із 200 тисяч іноземців, які отримали тимчасові види на проживання в Польщі в 2018 році.

Джерело: www.eurabota.ua

26.12.2018