Міністри закордонних справ Росії і Ірану спілкувалися в Москві без масок

“Іран надає великого значення співробітництву з Росією”, – заявив сьогодні на зустрічі в Москві зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим міністр закордонних справ Ірану Мухаммед Джавад. Про це повідомляє ТАСС.

Заріф підкреслив, що ірано-російські відносини мають стратегічне значення, «тим більше що телефонні розмови між президентами двох країн відкрили нові можливості для співпраці».

Лавров підкреслив важливість збереження Іраном ядерної угоди, незважаючи на те, що США відмовилися від неї. “Угода залишається важливим фактором підтримки міжнародної безпеки”, – заявив міністр закордонних справ Росії, додавши, що США маніпулюють Радою Безпеки і Секретаріатом ООН, прагнучи покарати Іран. “Звіти Секретаріату ООН і МАГАТЕ створюють штучні приводи для нападів на Тегеран”,- зазначив він.

Заріф, зі свого боку, заявив, що Москва і Тегеран співпрацюватимуть в МАГАТЕ і Раді Безпеки з питання ядерної угоди. Прибувши сьогодні з офіційним візитом до Москви, він зазначив, що в нинішньому «особливому стані міжнародної обстановки консультації між Росією і Іраном необхідно активізувати в кілька разів».