У Саскачевані визнали дефіцит кваліфікованих фахівців

Список найбільш затребуваних професій на місцевому ринку праці канадської провінції Саскачеван для працівників, які збираються перебиратися до Канади на постійне місце проживання, недавно був збільшений у 10 разів.

Канадська економіка останні кілька років демонструє стабільну динаміку зростання, одну з найбільших серед розвинених країн. Однак такий успішний економічний розвиток країни має і свої підводні камені. Перш за все, напружена ситуація виникає на ринку праці як країни в цілому, так і в окремих канадських провінціях. Першопричина – складна демографічна ситуація, пов’язана зі стрімким старінням населення і виходом на пенсію значної частини працівників.

Такою провінцією, яка зіткнулася зі значними проблемами, пов’язаними з нестачею кваліфікованих працівників багатьох професій, є Саскачеван. Для того, щоб вийти зі скрутної ситуації, місцева влада вирішила збільшити список найбільш затребуваних професій для іноземних працівників у 10 разів. На сьогодні список професій, які дуже потрібні в провінції, складається з 200 позицій.

Тепер в двох найпопулярніших потоках Occupation In-Demand і Saskatchewan Express Entry в рамках імміграційної програми Саскачевану знаходяться професії, які в рази збільшують шанси для іноземних фахівців переїхати на постійне місце проживання до Канади. Для імміграції в потоках не потрібно мати пропозиції від роботодавця або досвіду роботи в Канаді.

В уряді провінції Саскачеван впевнені, що таке розширення числа професій, які стають доступними для багатьох іноземних громадян, безумовно, принесе велику користь місцевого ринку праці, а також кваліфікованим кандидатам, які хочуть переїхати жити до Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом січня-серпня цього року було проведено понад 160 розіграшів по провінційним потокам, а по Express Entry – тільки 17 відборів.

У канадській провінції Квебек бізнесмени вимагають від місцевої влади збільшити кількість іммігрантів.