В Ірані зняли ще одну заборону для жінок

Одна з найбільш суворих і закритих країн для жінок повільно йде по шляху лібералізації. Так, Ісламська Республіка Іран зняла ще одну давню заборону для жінок.

Уряд Ірану офіційно дозволив представницям прекрасної статі відвідувати стадіони. Рішення було прийнято після гучного скандалу, коли одна з місцевих мешканок, підпалила сама себе біля входу до стадіону, після чергової відмови з боку охорони.

Нагадаємо, що всім жінкам заборонили відвідувати футбольні стадіони ще в 1979 році – після перемоги Ісламської Революції і повалення шаха.

Читайте також: Глава МЗС Франції: Пріоритетом є зниження ескалації напруженості між США і Іраном

Зняття давньої заборони підтвердили не тільки представники офіційного Тегерана, але і президент Міжнародної Федерації футболу. Очікується, що вже в цьому році іранки можуть бути присутніми на футбольних матчах.

Планується, що одним з перших матчем в історії Ісламської Республіки Іран, на якому будуть присутні жінки, стане гра між національною командою і збірною Камбоджі. Знаковий матч відбудеться 10 жовтня і пройде в рамках відбору на Чемпіонат світу 2022 року.