Пішоходи і велосипедисти підкорюють Мілан після COVID-19

Мілан оголосив про амбітний план зробити місто зеленішим і чистіше після виходу з карантину, викликаного пандемією коронавіруса. Згідно веб-сайту Lonely Planet, він орієнтований на надання більшого простору для пішоходів і велосипедистів.

Мілан і регіон Ломбардія серйозно постраждали від пандемії COVID-19. Місто закрилося 8 березня, і люди залишилися вдома. Пробки знизилися від 30% до 75%. Мешканці кажуть, що повітря в місті, яке відоме своїм жвавим рухом, стало чистішим, а небо темнішим.

За даними Європейського агентства з навколишнього середовища, середні рівні діоксиду азоту знизилися на 24% в порівнянні з попередніми чотирма тижнями.

Тепер керівництво Мілана спробує використовувати відкриття міста в травні, як можливість спонукати мешканців міста знизити свою залежність від автомобілів. На підтримку цього було оголошено, що 35 км міських вулиць будуть передані велосипедистам і пішоходам. Це включає в себе тимчасові велосипедні доріжки, обмеження швидкості до 30 км/год і вулиці тільки для пішоходів і велосипедистів.

Амбіційний план Strade Aperte («Відкриті вулиці») також передбачає розширення тротуарів, що полегшить людям підтримувати соціальну дистанцію.

На думку міської влади, організація повинна бути такою, щоб кожен, хто поверне місто до життя, зробив це для себе найбезпечнішим способом і запобіг би повторення епідемії.

Рішення про план реконструкції було прийнято після того, як Європейський союз охорони здоров’я (EPHA) заявив, що люди, які живуть в забруднених містах, піддаються більшому ризику, ніж COVID-19, тому що забруднення навколишнього середовища може послабити імунну систему.

Раніше в цьому році Мілан заборонив рух приватних автомобілів у неділю в межах міста.