Найбільші повітряні гавані України збільшують пасажиропотік

Український ринок пасажирських авіаперевезень з початку 2020 року демонструє впевнене зростання. Зокрема, про це свідчать дані про кількість обслужених пасажирів у лютому в найбільших аеропортах України.

Підсумки роботи міжнародного аеропорту «Бориспіль» показали, що протягом лютого пасажиропотік збільшився на 13,5 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Кількість пасажирів склала більше 900 тисяч осіб. У лютому авіакомпанії в/з аеропорту виконали 7900 міжнародних і внутрішніх рейсів.

Відмінні результати роботи продемонстрував трудовий колектив львівського міжнародного аеропорту. Кількість рейсів протягом лютого збільшилася на 17,5 відсотка, до 1225 рейсів. Пасажиропотік повітряної гавані в порівнянні з лютим 2019 року зріс на 29,4 відсотка і склав понад 140 тисяч осіб.

Рекордсменом зростання пасажиропотоку в лютому виявився міжнародний аеропорт «Харків». За місяць зростання склало рекордні 57 відсотків, якщо порівнювати його з лютим минулого року. Число обслужених пасажирів – понад 103 тисячі осіб.

Традиційно найпопулярнішими напрямками серед українців залишаються Шарм-Ель-Шейх (Єгипет), Стамбул (Туреччина), Варшава (Польща), Відень (Австрія).

Статистичні дані початку 2020 року показують, що зростання популярності авіатранспорту серед українців триватиме.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Державіаслужба України запропонувала профільному відомству Чехії збільшити число рейсів між країнами з 10-ти до 17-ти.

Українська авіакомпанія Windrose запускає нові внутрішні маршрути між Києвом і п’ятьма найбільшими містами країни.