Зростання числа авіапасажирів в цьому році буде вже не таким стрімким

У 2019 році зростання пасажиропотоку в українських аеропортах буде сповільнюватися.

Для уповільнення зростання кількості пасажирів, які скористаються в цьому році послугами українських аеропортів, існує кілька об’єктивних причин. Як розповів секретар громадської ради при Державіаслужбі Богдан Долінце, переважна більшість туристичних операторів вже наприкінці 2018 року оголосили, що змушені скорочувати свої програми. У порівнянні з минулими роками спостерігається значне зменшення попиту на послуги. Все менше число українських громадян через істотне погіршення свого матеріального становища вже не можуть дозволити собі дорогий відпочинок за кордоном. Саме туристи і відпочиваючі становлять левову частку українських пасажирів, які купують квитки на міжнародні авіарейси.

Б. Долінце підкреслив: «У нас ринок авіаперевезень активно ріс, і в цьому році можливе певне зниження пасажиропотоку. Це пов’язано з тим, що ринок перевезень, особливо туристичних, переповнений, і туристичні оператори бачать певні тенденції до зниження пасажиропотоку».

Згідно з прогнозом експерта, зниження пасажиропотоку безпосередньо залежить від економічної ситуації в країні. «Навряд чи це буде різке зниження, в останні роки ми бачимо зростання до 20 відсотків. Швидше за все, варто очікувати зниження на 2-5 відсотків», – розповів Долінце.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що зростання пасажирообігу в 2018 році для лоукостера Ryanair виявився меншим за останні кілька років і склав 8 відсотків.

Джерело: www.news.eurabota.ua

21.01.2019