Тести на коронавірус будуть доступні на входах до зоопарків Нідерландів

Влада Нідерландів почне відкривати музеї і зоопарки в кінці цього місяця, пропонуючи тести на коронавірус на вході. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я країни.

Згідно з діючими заходами, заборонено збиратися більше двох осіб в громадських місцях. Ресторани можуть обслуговувати клієнтів тільки на вулиці. Також діє комендантська година.

Голландська футбольна асоціація оголосила, що матчі першої та другої ліг чемпіонату 23-25 ​​квітня будуть відкриті для публіки. Заплановані один концерт і ще однин спортивно-масовий захід. Бажаючи бути присутніми повинні будуть пред’явити на вході негативний результат експрес-тесту на коронавірус.

З середини грудня в королівстві був введений строгий карантин, а 23 січня набула чинності комендантська година. На початку березня деякі заходи були ослаблені – відкриті початкові і середні школи, салони краси, а також магазини другорядних товарів відкрилися з деякими обмеженнями.

За даними Інституту охорони здоров’я і навколишнього середовища, за останній тиждень число нових випадків коронавіруса в країні знизилося, і їх загальне число становить 48000. У заяві йдеться, що найближчі дні покажуть, чи буде це позитивною тенденцією. Кількість нових випадків в усіх вікових групах зменшується. Минулого тижня число інфікованих склало 276 на 100 000 жителів.

Але ситуація в лікарнях не настільки сприятлива. Минулого тижня було госпіталізовано всього на 3% менше, ніж на попередньому тижні, а кількість людей у ​​відділеннях інтенсивної терапії збільшилася.