У провінції Квебек підвищили мінімальну погодинну заробітну плату

Починаючи з 1 травня 2019 року, мінімальна заробітна плата в провінції Квебек стала більша.

Символічно, що на свято солідарності всіх трудящих, яке у всьому світі традиційно відзначається 1 травня, в канадській провінції Квебек підняли мінімальну погодинну заробітну плату. Це по-справжньому гарна новина для тих українців, хто збирається переїжджати до Квебеку найближчим часом на постійне місце проживання. Добре, коли за свою нелегку працю можеш заробити пристойні гроші. Можна не тільки існувати, а й жити добре, чого не скажеш про заробітні плати переважної більшості українських громадян, середня заробітна плата яких в кілька разів менша, ніж в мінімальна зарплата в Канаді.

Мінімальна погодинна заробітна плата в провінції Квебек з 1 травня збільшилася на 1,5 долара і тепер становить 12,5 долара за одну годину роботи. Це вже не перше підвищення в цьому році. Влада кожної провінції самостійно встановлює мінімальну погодинну заробітну плату – на сьогоднішній день вона коливається від 11,4 до 15 доларів на годину.

Місяцем раніше, 1 квітня в Нью-Брансвіку, Ньюфаундленді і Лабрадорі, Новій Шотландії та на острові Принца Едуарда влади провінцій також підвищили мінімальну заробітну плату. У провінції Альберта найбільша погодинна оплата в Канаді – 15 доларів на годину. На другому місці – Онтаріо, в цій провінції за годину мінімум можна заробити 14 доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ті з дітей і онуків, які вже досить давно живуть і працюють в Канаді, і хочуть, щоб до них переїхали жити також їхні батьки, дідусі та бабусі, мають можливість оформити заявку на їх імміграцію.

Імміграційні офіцери і роботодавці спеціально приїдуть до Києва з Канади, щоб взяти участь в ярмарках вакансій в провінції Нью-Брансвік, які пройдуть 17 і 18 травня 2019 року.