У США частка мігрантів досягла максимуму столітнього

За більш ніж 100 років кількість громадян, які народилися за межами США, збільшилася до максимального значення – 44,5 мільйона чоловік, або 13,7 відсотка від загальної чисельності населення.

Мигранты в США

Сполучені Штати в черговий раз підтвердили неофіційний статус країни мігрантів. Згідно з оновленим статистичними даними, опублікованими Бюро перепису США, в країні зафіксовано найбільше процентне співвідношення числа мігрантів до числа жителів, які народилися в країні. В останній раз таке ж співвідношення було в 1910 році.

Основним поповненням іммігрантів в останнє десятиліття виявилися вихідці з країн Азії, вони потіснили з першого місця жителів країн Латинської Америки.

Головна тенденція імміграції – половина нових громадян має вищу освіту, очевидно, що це наслідок політики американської влади на залучення більшої кількості людей з вищою освітою.

Раніше повідомлялося, що на основі результатів глобального соціологічного дослідження виявилося, що найбільш бажаними країнами для іммігрантів є США, Німеччина і Канада.