Кожен десятий українець у Польщі – нелегал

Експерти назвали приблизну кількість українців, які працюють у Польщі на нелегальних умовах. Так, кожен десятий українець є нелегальним мігрантом.

Про це заявили представники Профспілки українських мігрантів, названому «Трудова солідарність».

65752

За словами голови організації Віталія Махинько, багато наших співвітчизників навіть не знають, що працюють на нелегальних умовах. Так, часто українці підписують папери зі своїми роботодавцями, думаючи що вони є трудовими договорами, але насправді – це не так.

Крім того, часто при працевлаштуванні українців всі необхідні документи оформляються в Україні, що не відповідає нормам трудового права країни-сусідки.

Зазначимо, що точна кількість нелегальних мігрантів з України, які працюють у Польщі не відомо. Однак, згідно з офіційною інформацією, в 2016 році 1,3 мільйони громадян України отримали робочі візи в Польщу. Крім того, в країні сусідці знаходиться величезна кількість нелегалів, кількість яких точно встановити неможливо.

Згідно з неофіційними даними, отриманими від представників міграційних служб, зараз на території сусідньої держави перебуває понад 100 тисяч нелегалів з України.