У Польщі не вистачає машиністів поїздів

Ринок праці в Польщі потребу в робочій силі. Велика нестача працівників залізничної галузі, є серйозною проблемою, що в подальшому може відбитися на курсуванні поїздів.

mashinist-polsha

Вже протягом тривалого часу залізниця в Польщі терпить серйозну нестачу персоналу. Представник міністерства Шимон Хуптый заявив, що в даний час, залізничні лінії потребує освічених тлумачних машиністах та операторів.

За даними управління залізничного транспорту, у найближчі кілька років залізничний ринок праці можуть залишити майже 3,5 тисячі машиністів. Більше 700 машиністів планують вийти на пенсію вже в цьому році. Більшість працівників – майже 900 осіб планують піти з посади машиніста, якщо ситуація не покращуватиметься. За останній рік кількість працівників залізниці, збільшилася більше ніж на 500 осіб, але це дуже мало порівняно з потребами.

Представники міністерства інфраструктури звернулися до польських властей з проханням прийняти закон про робочому часу машиністів. На їх думку саме закон про прийняття робочого часу зможе утримати працюючих машиністів і залучити нових затребувані на посаді.

Джерело: eurabota.ua