Почалася видача запрошень за програмою імміграції для батьків

Ті з дітей і онуків, які вже досить давно живуть і працюють у Канаді, і хочуть, щоб до них переїхали жити також їхні батьки, дідусі та бабусі, тепер мають можливість оформити заявку, щоб їх найближчі люди жили поряд.

Для молодих людей, яким вдалося іммігрувати до Канади і які вже проживши деякий, досить тривалий час в цій північноамериканській країні, зуміли відмінно влаштуватися, знайти добре оплачуване робоче місце, орендувати або купити пристойну квартиру або будинок, з’явилася реальна можливість зробити так, щоб їхні батьки, дідусі та бабусі переїхали до них на постійне місце проживання до Канади.

Програма канадського уряду для батьків, бабусь і дідусів (Parents and Grandparents Program) розроблена для того, щоб люди, які іммігрували до країни і вже отримали канадське громадянство або є постійними резидентами старше 18 років, мали можливість бути спонсорами своїх найближчих родичів, щоб вони могли отримання дозвіл на постійне місце проживання в Канаді.

Запрошення будуть розсилатися в тому ж порядку, в якому були отримані документи від спонсорів під час подачі заявок з 28 січня 2019 року.

У міністерстві громадянства та імміграції Канади розповіли, що розсилка запрошень почалася 24 квітня. Протягом декількох днів запрошення будуть розіслані всім потенційним спонсорам.

Зацікавлені спонсори, які отримають на свою електронну пошту запрошення від міністерства, повинні будуть подати заявку на спонсорство протягом 60 днів.

Потрібно буде заповнити дві форми: заявку на спонсорство і заявку від батьків або бабусь і дідусів на постійне проживання в Канаді. Обидві заяви повинні бути подані одночасно.

Нагадаємо, недавно ми писали про те, що згідно з даними Статистичного управління Канади, сім’ї іммігрантів, які прожили в країні більше двадцяти років, набагато заможніші, ніж сім’ї тих, хто народилися в країні.

У черговому відборі Express Entry випущено 3350 запрошень для подачі імміграційної заявки. З початку цього року вже випущено рекордну кількість запрошень – 27900.