Літальні апарати Леонардо да Вінчі в аеропорту Рима

Літальні апарати, створені Леонардо да Вінчі, можна буде побачити до січня наступного року в римському аеропорту Фьюмічіно, який названий на честь художника і винахідника. Незвичайна виставка в двох терміналах була організована з нагоди 500-річчя від дня його смерті.

У терміналах 1 і 3 міжнародного аеропорту, одного з найбільших в Європі, пасажири можуть побачити виставку «Крила Леонарда, Геній і Політ». Встановлені там машини були зроблені абсолютно вірно, як і обіцяли, по кресленнях художника з Тоскани, загиблого 2 травня 1519 року.

Серед іншого є літаючий корабель, побудований на основі  малюнка майстра епохи Відродження, або машина, яка вважається прототипом планера. Найбільш вражаючим поданням є силует «літаючої людини» з крилами з розмахом 11 метрів. Коли його переглядають, чутно навколо шум крил.

Експозиція величезних споруд супроводжується мультимедійною виставкою, завдяки якій ви можете порівняти репліки з авторськими малюнками та ознайомитися зі збіркою заміток і спостережень, а також з механічним аналізом опору повітря, його течій і впливу вітру.

Спостерігаючи за польотом птахів, Леонардо да Вінчі також розробив, як відомо, прототип парашута і описав свою ідею в такий спосіб: «використовується для метання в вниз без будь-якої шкоди».