Економіка атлантичних провінцій Канади буде рости і в 2020 році

Перспективи економіки канадських Атлантичних провінцій виглядають дуже оптимістичними. Це випливає із нового дослідження Незалежної Економічної ради цих провінцій.

В цьому році з економікою Атлантичних провінцій все буде добре. Середнє зростання очікується на рівні 2,5 відсотка, завдяки збільшенню витрат домашніх господарств, виробництву і експорту.

Уже кілька років всі економічні аналітики серйозно стурбовані зростаючою ймовірністю чергової глобальної світової фінансової кризи. Однак поки вона не відбувається, експерти прогнозують хоча невелике, але впевнене зростання в економіках країн першого світу, до яких належить і Канада.

Ця країна є однією з найпопулярніших серед іммігрантів після Сполучених Штатів. Природно, що людей, які кардинально змінюють своє життя, переїжджаючи до іншої країни, насамперед цікавить наскільки добре в ній йдуть справи в плані розвитку економіки.

У той же час, старший аналітик Незалежної Економічної ради Фред Бергман додає в цей мед трохи дьогтю. Він вважає, що «невизначеність світової торгівлі продовжує впливати на економічне зростання, створюючи побоювання, що це може спровокувати рецесію».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в уряді канадської провінції Онтаріо планують до 2022 року в два рази збільшити квоту для іммігрантів, щоб заповнити нестачу фахівців на ринку праці.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо планує протягом 2020-2022 років розробити програму та створити відповідні умови, щоб прийняти більше 1 мільйона іммігрантів.