Українським туристам на Шрі-Ланці рекомендують бути обережними

Найкращим способом у складній ситуації, яка склалася на Шрі-Ланці після трагічних подій 21 квітня, для всіх українських туристів, які зараз перебувають в цій острівній країні, буде уникати занадто людних місць.

Українське міністерство закордонних справ звернулося до всіх українських громадян, які зараз знаходяться на Шрі-Ланці, з попередженням. На сьогоднішній день імовірність того, що терористичні атаки на Шрі-Ланці можуть повторитися в самий найближчий час, на думку багатьох експертів, дуже висока.

Найдієвішим способом є уникнення місць масового скупчення людей, які найбільш часто вибираються терористами.

Міністерство закордонних справ України закликає наших співвітчизників, які зараз знаходяться на Шрі-Ланці, дотримуватися запобіжних заходів, виявляти пильність, слідувати рекомендаціям офіційних структур Шрі-Ланки.

Тим українським громадянам, хто вже раніше запланував поїздку і не хоче її скасовувати, а також тим, хто найближчим часом збирається повертатися із Шрі-Ланки додому, в міністерстві закордонних справ нагадують, що режим роботи міжнародного аеропорту в Коломбо в цей період змінений. Українцям радять завжди мати при собі документи, а при необхідності – дотримуватися вказівок представників силових відомств країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серія терактів на Шрі-Ланці 21 квітня забрала життя громадян 13 країн. В результаті найбільшої терористичної атаки за всю історію країни загинули 250 осіб, а 500 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Єгипетський уряд прийняв рішення ввести в країні надзвичайний стан на 3 місяці. Режим НС не вплине істотно на роботу об’єктів туристичної інфраструктури.