Помірний і впевнене зростання економіки Литви в 2017 році

За три квартали 2017 року литовська економіка показала впевнене зростання в 3,9%, швидше за все ця тенденція збережеться до кінця року. А ось на наступний рік Danske Bank прогнозує уповільнення темпів зростання.

Danske Bank прогнозирует замедление темпов роста экономики ЛитвыВже багато років на ринку праці Литви спостерігається значна нестача кваліфікованої робочої сили. Така ситуація веде до того, що роботодавці змушені підвищувати зарплати найманим працівникам, а це, в свою чергу, призводить до того, що конкурентоспроможність продукції литовських виробників падає. Рівень інфляції досить високий, у третьому кварталі він досяг 4,6%, це не сприяє зростанню купівельної спроможності населення Литви. Обсяги роздрібної торгівлі у першому кварталі цього року зросли на цілих 5%, в третьому зростання зменшився до 2%.

Спостережуване зростання економіки, незважаючи на деякі проблеми, робить Литву однією з країн, які розглядаються українськими фахівцями для гарної можливості заробити, адже середня зарплата зросла майже до 1000 євро. Навіть, враховуючи всі витрати, вдається заощадити пристойну суму, яку можна переслати своєї сім’ї. Багато корисної інформації про роботу в Литві можна знайти на www.eurabota.ua.