У Польщі зростає попит на працівників з України у сфері охорони здоров’я і опіки

Попит на працівників з України у сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги зростає, відзначають експерти. Роботодавці як і раніше з радістю наймають іноземців в сільському господарстві і на виробництво, але також збільшуються попити і на інші посади, які вимагають кваліфікацій і навичок.

Дані Міністерства Польщі у справах сім’ї, праці і соціальної політики показують, що найбільша кількість заяв дати роботу іноземцям, які були в галузі промисловості, сільського господарства, лісового господарства, полювання та рибальства, будівництва, промисловості та ремісництва. Однак число заяв про намір довірити роботу іноземцю у сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги інтенсивно зростає.

zdravoohranenie

Саме в секторі охорони здоров’я збільшився на більш ніж на 100% попит на робітників з України, – зазначає президент Ради персоналу служби Кшиштоф Инглот. Зростання вакантних посад в галузі соціальної допомоги буде зростати ще більше, тому що, за хворими і літніми людьми у Польщі нікому доглядати.

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що університетський диплом, отриманий в країні, що не входить до ЄС, може вважатися еквівалентної його польському колезі, але його доведеться нострифікувати.

Джерело www.eurabota.ua