Австралія обмежує міграційні квоти

Основною причиною скоротити кількість прибуваючих в Австралію іммігрантів на 30 тисяч, є перевантаженість інфраструктури великих міст країни.

Нещодавно прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про намір уряду країни, починаючи з 2019 року, суттєво зменшити імміграційний потік в першу чергу в великі міста країни, в які прагнуть переїхати більшість іноземців.

П’ять років тому були введені квоти на рівні 190 тисяч осіб. Це число було продиктовано зростаючою потребою в робочій силі. За підсумками цього року кількість тих, хто прибули до Австралії з метою постійного проживання зменшилось  до найнижчого рівня – 160 тисяч осіб.

Моррісон заявив, що уряд планує надати можливість штатам і територіям самим визначати кількість іммігрантів, «я сподіваюся, що це буде сприяти зменшенню нинішніх параметрів міграції», – підкреслив він.

Іммігранти, які приїжджають до Австралії, хочуть жити і працювати в великих містах країни, інфраструктура яких не витримує такого великого напливу нових жителів країни.

Зменшити кількість іммігрантів вимагає керівництво Сіднея і Мельбурна, одночасно такі штати як Південна Австралія, Тасманія просять уряд збільшити квоти, оскільки мають значний дефіцит кваліфікованої робочої сили.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найпопулярніша серед іммігрантів канадська провінція Онтаріо вже вибрала квоти.

Джерело: www.eurabota.ua

28.11.2018