З’явилося відео польоту Ту-142 поряд з Великобританією

Телеканал Зірка, що належить російському міністерству оборони, опублікувало відео польоту літака повітряно-космічних сил (як російська влада називає свої військово-повітряні сили) в Росію у виключній близькості до Великобританії, в результаті чого британські військові в терміновому порядку підняли свої винищувачі.

Російські військові уточнюють, що два екіпажі далекобійних літаків, призначений для боротьби з підводними цілями, Ту-142 Північного флоту Росії виконали завдання в далекій морській зоні. Вони доставляли паливо для винищувача МіГ-31 в окремому змішаному авіаційному полку Північного флоту.

Додамо, що під час маневрів, екіпажі Ту-142 також займалися дозаправкою літака Іл-78 в повітрі.

Тривалість польоту склала понад 13 годин. Маршрут літака довжиною близько 10000 км перетинав Баренцове, Норвезьке і Північне моря, а також Атлантичний океан, недалеко від Британії.

У зв’язку з цим британські королівські військово-повітряні сили в терміновому порядку підняли шість винищувачів «Тайфун» проти російських літаків, що прямували до шотландських берегів. Як написали в Twitter британські ВВС, російські літаки знаходилися близько до повітряного простору Великобританії, але не заходили, наближаючись до «зони британських інтересів».