Протестуючі в Празі: зупинити терор через коронавірус

Чеський уряд продовжив ізоляцію країни до 22 січня і посилив карантинні заходи. За повідомленням ЗМІ, “понад 2000 осіб вийшли на вулиці Праги в знак протесту”.

Деякі протестувальники несли плакати з написами «Зупинити терор, пов’язаний з коронавірусом» і «Ми не вівці». Організаторами акції виступили власники ресторанного бізнесу. З середини жовтня в Чехії закриті готелі і культурні установи. Повідомляється, що серед виступаючих на мітингу був колишній президент Чехії Вацлав Клаус.

За словами протестувальників, “закриття ресторанів, магазинів і шкіл спричинить високі економічні витрати”. “Крім того, блокування буде мати негативні наслідки для психічного здоров’я людей”, – підкреслили активісти.

Раніше, 7 січня, уряд оголосив про продовження блокади країни, яка почалася 22 жовтня, до 22 січня. Згідно з чеськими карантинними правилами, заборонено зустрічатися на публіці більш, ніж з однією людиною. Крім того, з 21 до 5 години по всій країні діє комендантська година.

У відповідь на повсюдне невдоволення посилюванням карантинних заходів президент Чехії Мілош Земан закликав чехів проявити терпіння. При цьому він повідомив Deutsche Welle, що “зростання числа випадків зараження коронавірусом, що спостерігається в країні в останні дні, пов’язаний з недисциплінованістю громадян”.