Внаслідок антитерористичної операції затримано екстремістів у Бельгії

Понад 100 бельгійських поліцейських штурмували місто Антверпен та затримали 13 людей, визнаних екстремістами. За даними Reuters, операція була лише частиною загального розслідування і проводилася під керівництвом мирових суддів.

Група з Антверпена, серед яких були салафітські джихадисти, знаходилася під пильним наглядом.

Антверпен був базою екстремістського угруповання Sharia4Belgium. Група була заснована у 2010 році, і кілька її членів воюють у Сирії. Колишнього лідера угруповання було засуджено у 2015 році в Бельгії. Після вибухів у Парижі у 2015 році, внаслідок яких загинуло 130 людей, Бельгія стала мішенню для міжнародного екстремізму.

“Початкове розслідування показало, що кілька нападників були вихідцями з робочого району Моленбек у Брюсселі”, – додає Reuters.

Нагадуємо, що Салах Абдеслам, який єдиний вижив після терактів 2015 року, був заарештований у Брюсселі. У березні 2016 року у Брюсселі стався подвійний теракт смертника, відповідальність за який взяло на себе ІДІЛ. Вбивці з того ж екстремістського осередку, який вторгся до Парижа, підірвали себе в брюссельському аеропорту Завентем і в метро, ​​вбивши 32 особи і поранивши 340.