13 мільйонів людей страждають від сильного голоду через посуху на Африканському Розі

“Майже 13 мільйонів людей у ​​Кенії, Сомалі та Ефіопії зіткнулися з жорстоким голодом”, – попереджає Всесвітня продовольча програма ООН, яку цитує Reuters.

Причина в тому, що Африканський Ріг переживає найсильнішу за останні десятиліття посуху.

Агентство заявило, що три сезони дощів поспіль не змогли впоратися із найсильнішою посухою в регіоні з 1981 року.

Посуха знищила посіви і призвела до надзвичайно високого відмінку худоби, змусивши сільські сім’ї, які залежать від худоби та сільського господарства, покинути свої будинки. За словами регіонального директора агентства ООН у Східній Африці Майкла Данфорда, води та пасовищ не вистачає, а прогнози опадів на найближчі місяці нижчі від середнього.

ООН непохитна в тому, що ситуація вимагає негайних гуманітарних дій, щоб уникнути повторення кризи, подібної до кризи в Сомалі в 2011 році, коли 250 000 людей померли від голоду під час тривалої посухи.

Продовольча допомога розподілятиметься у посушливих регіонах Кенії, Ефіопії та Сомалі, де рівень недоїдання високий, а сильний голод загрожує приблизно 13 мільйонам людей у ​​першому кварталі цього року.

Близько 5,7 мільйона людей потребують продовольчої допомоги на півдні та південному сході Ефіопії.

Очікується, що в Сомалі кількість голодуючих зросте з 3,5 млн. до 4,6 млн. до травня, якщо не буде вжито термінових заходів.

Ще 2,8 мільйона людей потребують допомоги на південному сході та півночі Кенії, де у вересні було оголошено надзвичайний стан.

За оцінками Всесвітньої продовольчої програми ООН, необхідно 327 мільйонів доларів для задоволення невідкладних потреб протягом наступних шести місяців і допомоги скотарським громадам у підвищенні стійкості до кліматичних потрясінь, що повторюються.

Експерти попереджають, що екстремальні погодні явища стають дедалі частішими і посилюються через зміну клімату, а Африка, яка робить найменший внесок у глобальне потепління, несе на собі основний удар.