У Росії лікарі з-за коронавируса викидаються з вікон

Лікар невідкладної допомоги Олександр Шулепов з села Нова Усмань (Воронежська область) випав з вікна на другому поверсі лікарні, де проходив лікування від коронавіруса. Про це повідомляє газета Medusa.io.

Чоловік знаходиться в реанімації у важкому стані зі зламаним черепом. Він отримує лікування в лікарні з 22 квітня. Його хвороба пройшла без симптомів, останні два тести були негативними, і він повинен був бути виписаний найближчим часом.

22 квітня Шулепов і його колега записали відео, в якому говориться, що їх змусили працювати навіть після того, як у Шулепова був виявлений коронавірус. Пізніше він заявив, що записав відео під впливом емоцій. Головний лікар лікарні сказав, що в лікарні було досить захисного спорядження. За даними влади, Шулепов заразився за межами лікарні.

24 квітня померла начальник відділення невідкладної допомоги Зоряного містечка Наталія Лебедєва, у якій раніше був діагностований коновірус. За офіційними даними, її смерть була нещасним випадком – вона випала з вікна. За непідтвердженою інформацією, вона могла покінчити життя самогубством за звинуваченням у зараженні своїх підлеглих.

25 квітня випала з вікна головний лікар Красноярської ветеранської лікарні Олена Непомна. Інцидент стався після консультації з Борисом Неміком, відповідальним за питання охорони здоров’я в Красноярському краї. Під час зустрічі було обговорена адаптація одного з будинків лікарні для прийому пацієнтів з коронавірусом. Виконання завдання ускладнювалося через відсутність гарантій і непідготовленого персоналу. 1 травня Непомна померла в реанімації.