Команда ВООЗ відвідала регіональне бюро охорони здоров’я Ухані

“Команда Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), що займається розслідуванням причин пандемії нового коронавіруса, відвідала сьогодні Центр по контролю і профілактиці захворювань в китайській провінції Хубей, де інфекція спалахнула в кінці 2019 року”, – повідомляє Reuters.

Група незалежних експертів провела там близько чотирьох з половиною годин – найтриваліша зупинка з моменту їх візиту. Його члени не розмовляли з журналістами, які на них чекали.
ВООЗ заявила, що обмежиться відвідинами китайських офіційних осіб і не буде контактувати з місцевим населенням через заходи фізичного дистанціювання.

Після виходу з карантину, який вони провели в столиці провінції Хубей Ухані, у незалежних експертів є два тижні для польових робіт.

До теперішнього часу група відвідала лікарні, де були виявлені перші випадки захворювання, ринки і виставку, присвячену боротьбі з інфекцією в Ухані.

Повний маршрут польових робіт експертів не повідомляється.

“Китай намагається поставити під сумнів твердження про те, що поширення інфекції почалося на його території, стверджуючи, що вірус був завезений з замороженими продуктами”, – відзначає Reuters.

Вчора фахівці відвідали ринок морепродуктів, пов’язаний з першими зараженнями, а також продовольчу біржу, де через гучномовець неодноразово повторювалося, що продаж імпортних продуктів заборонено.