У ЛГБТ-спільнотах близько 18 мільйонів американців

Опитування підтверджує, що більше американців, ніж будь-коли, ідентифікують себе, як лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендери і інші члени ЛГБТ-спільноти. Згідно з опитуванням Gallup, яке цитує Guardian, їх чисельність збільшилася на 60 відсотків в період з 2012 по 2020 роки.

Соціологи коментують, що отримані результати частково пов’язані з появою нового покоління молодих людей, які вирішили відкрито жити з сексуальною орієнтацією, відмінною від гетеросексуальної.

Відповідно до звітів, 5,6% американців, близько 18 мільйонів, належать до ЛГБТ-спільнот, що на 4,5% більше, ніж в опитуванні 2017 року.

На відміну від попередніх досліджень, соціологи змогли чітко визначити точну сексуальну орієнтацію, задавши закрите питання з «так» і «ні».

Дослідження показало, що це збільшення відбулося за рахунок більшості представників покоління Z, у віці від 18 до 23 років. Вважається, що кожен шостий, або 15,9%, належить до групи ЛГБТ. Відсоток поступово зменшується з кожним старшим поколінням. Тільки 2% або менше американців, що народилися до 1965 року, ідентифікують себе з ЛГБТ.

З респондентів з групи ЛГБТ 54% – бісексуали, 24,5% – геї, 11,7% – лесбіянки і 11,3% – трансгендери. Більше 3% використовують інший термін для позначення своєї сексуальної орієнтації.

Опитування Gallup, проведене в червні 2020 року, показало, що 67% американців підтримують шлюби між одностатевими парами, в порівнянні з 53% в 2012 році.