Брюссель заплатить за повільну роботу Мережі

Влада ЄС має намір покарати уряд Бельгії за повільну швидкість роботи всесвітньої павутини. Так, суд визначив країні штраф в 5 тисяч євро за обмеження швидкості роботи Всесвітньої Мережі.

Рішення суду про накладення штрафу буде діяти доти, поки Королівство не створить інфраструктуру для забезпечення високошвидкісного Інтернету.

Таке незвичайне і суворе рішення напередодні було прийнято Європейським судом. Так, країна не виконала загальноєвропейську деректіву про надання швидкої Мережі в Брюсселі і прилеглих районах.

Читайте також: Небезпечна знахідка в будинку в Брюсселі

Тепер за кожен день повільного Інтернету Бельгії доведеться платити 5 тисяч євро штрафу. Країна порушила нові норми виконання побудови та налагодження інфраструктури, прийняті ще в 2014 році.

Відзначимо, що Європейська Комісія хотіла покарати Бельгію куди більшим штрафом – 54 тисячі євро. Однак, суд постановив ввести менший розмір штрафних санкцій.

Час виконання рішення ЄС про надання загального доступу до швидкісного Інтернету для жителів Брюсселя і околиць зараз не повідомляється.