Іран продовжує рішуче заперечувати, що збив український літак

Глава Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде оголосив, що український літак, який зазнав катастрофи поблизу Тегерана, не був збитий ракетою, незважаючи на заяви високопоставлених державних чиновників із західних країн, оскільки слідча комісія ще не зібрала докази цього факту.

«Якби по літаку вдарила ракета, область, в якій були б розкидані уламки, була б дуже великою. Однак всі частини літака знайдено в одному місці»,- прокоментував Алі Абедзаде.

Він додав, що слідча група все ще очікує інформації з «Чорного ящика» літака.

Абедзаде також сказав, що пілот літака викликав диспетчерів диспетчерської вишки, перш ніж повернутися назад до аеропорту, але двигун загорівся в повітрі, і літак впав приблизно через дві хвилини.

Нагадаємо, що Boeing 737 зазнав аварії в середу близько Тегерана незабаром після його зльоту, в результаті чого загинули всі 176 чоловік на борту, включаючи громадян Ірану, Канади, України, Великобританії, Швеції. Інцидент стався невдовзі після ракетного нападу Ірану на іракські військові бази, в яких розміщувалися війська США.

Тегеран стверджує, що авіакатастрофа була викликана технічною помилкою, але влади США, Великобританії і Канади стверджують, що отримали кадри ракети, випущеної з літака з Ірану.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що не можна виключати можливості, що літак впав через ракету, але наполягав на тому, що це залишається непідтвердженим фактом. Президент додав, що сьогодні ввечері він обговорить з держсекретарем США Майком Помпео, як просувається розслідування авіакатастрофи.