Саймон Ковні: Євросоюз не буде поспішати з новою угодою про торгівлю з Великобританією

Заступник прем’єр-міністра Ірландії Саймон Ковні вважає, що Європейський союз не зацікавлений в тому, щоб за будь-яку ціну до кінця 2020 року розробити і ратифікувати нову угоду, яка регулюватиме торгові відносини між ЄС і Великобританією після Brexit.

Зокрема, коментуючи ситуацію навколо майбутніх переговорів Саймон Ковні заявив: «Європейський союз буде підходити до цього питання з метою отримати найкращий варіант угоди, справедливої ​​і збалансованої, щоб в майбутньому Великобританія і ЄС могли співпрацювати на взаємовигідних умовах. Однак ЄС не має наміру робити це поспіхом».

Міністр безпеки Великобританії Брендон Льюїс не зовсім згоден з точкою зору Ковні. «Я думаю, що ми можемо зробити це. У нас вже є досвід тривалих переговорів з ЄС. Тому підписання угоди в найближчі 11 місяців цілком досяжне»,- сказав він.

Переговори ще не почалися, а політики вже по різному оцінюють можливості їх успішного завершення. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон націлений на те, щоб не затягувати переговорний процес і все зробити до кінця 2020 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн вважає, що існує висока ймовірність продовження перехідного періоду після Brexit.

Україна і Великобританія активно ведуть переговори про укладення нової угоди про політичне, економічне і торговельне співробітництво після Brexit.