Бельгія послаблює заходи проти коронавіруса з 9 червня

Бельгія почне поступове ослаблення суворого карантину 9 червня. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Координаційної ради уряду по боротьбі з пандемією.

Це буде можливо за умови, що до цього часу буде завершена вакцинація 80% населення з основних груп ризику, а кількість пацієнтів в реанімаційних відділеннях в країні не перевищить 500 осіб.

“9 червня розпочинається процес скасування карантину. В цей день відкриються бари, ресторани, кафе, театри і концертні зали», – йдеться в заяві ради, поширеній після зборів. Деякі з діючих обмежень будуть збережені: кількість людей за одним столом в ресторанах не може перевищувати 4, а відстань між столиками не може бути менше 1,5 метра.

Театри, кінотеатри та концертні зали не можуть бути заповнені більш, ніж на 75% при рівномірному розподілі людей в залі, а кількість людей, присутніх в одному залі, не повинно перевищувати 200 осіб.

З 9 червня також можуть відкритися салони краси, солярії, басейни і тренажерні зали. Максимальна кількість відвідувачів на весіллях і похоронах збільшується з 20 на 100 чоловік в приміщенні і до 200 чоловік на відкритому повітрі. Поступово буде відновлено проведення спортивних заходів на відкритому повітрі.

Що стосується роботи підприємств, то вперше вони зможуть дещо обмежити режим віддаленої роботи – кожен співробітник матиме право з’являтися в офісі максимум один раз в тиждень, а в офісі мають право одночасно працювати до 20% співробітників.

Скворий карантин в Бельгії діє з жовтня 2020 року. З 8 травня дозволено відкривати тераси ресторанів.