Бари і ресторани в Барселоні знову заповнюються після 5 тижнів карантину

“З сьогоднішнього дня на вулицях Барселони ви знову побачите поспішають офіціантів і відчуєте аромат кави, тому що бари і ресторани в іспанському регіоні Каталонія знову відкрилися в зв’язку з поступовим ослабленням обмежень, введених через коронавірус”, – повідомляє DarikNews.

Сьогодні вранці постачальники вже штовхали візки з продуктами, співробітники в захисних масках накривали столи перед барами, а в ресторанах перші клієнти замовляли ранкову каву з круасанами.

Каталонія була першим регіоном Іспанії, який повністю закрив бари і ресторани через другу хвилю коронавіруса в середині жовтня, і першим відкрив їх після того, як інфекція вщухла.

Обмеження у вечірні години і суворі обмеження залишаються в іншій частині країни, як і в більшості країн Європи.

Каталонія також відкрила театри, кінотеатри, концертні зали і спортивні споруди з максимальною місткістю 50 відсотків. Але після другого закриття сектора в цьому році власники налаштовані не дуже оптимістично, тим більше що їм доведеться працювати тільки до 21.30.

В кінці жовтня Іспанія, де зареєстровано понад 1,55 мільйона випадків зараження коронавірусів (друге місце в Західній Європі після Франції) та 42 619 смертей, ввела шестимісячний надзвичайний стан, що дає регіональним владам право вводити комендантську годину і обмежувати поїздки.

За останні 14 днів кількість знову інфікованих зменшилася. У п’ятницю нових випадків на 100 000 чоловік було 419, в той час, як в перший тиждень листопада їх було 530. У Каталонії цей показник знизився до 390 на 100 000 жителів.