Порушено кримінальну справу за звинуваченням в масовому вбивстві проти стрілка в Казані

“Молода людина, затримана за кривавий напад на школу в Казані, Росія, звинувачується в масовому вбивстві”, – повідомляє BBC.

Нагадуємо, що у вівторок в результаті нападу на школу № 175 загинули дев’ятеро людей. Серед них сім учнів і двоє співробітників. Постраждали близько 20 осіб. Вісімнадцять дітей госпіталізовані, вісім з них знаходяться в критичному стані.

Це найжорстокіший подібний напад в Росії з 2018 року.

19-річний Ільзназ Галявієв, затриманий за напад, є колишнім учнем школи № 175. Нещодавно його виключили з місцевого технічного коледжу за погані оцінки. Суд постановив його затримати на два місяці до суду.

За даними слідства, Галявієв зробив не менше 17 пострілів і привів в дію вибуховий пристрій під час нападу.

Його родичі помітили, що в цьому році він стає більш агресивним. Вони додали, що в минулому році йому діагностували захворювання головного мозку, а в цьому році він неодноразово звертався за лікуванням від головного болю.

Президент Росії Володимир Путін наказав переглянути законодавство про контроль над озброєннями після кривавої стрілянини.

Рішенням Президента 13 травня в Татарстані оголошено днем ​​жалоби.

Сім’ї загиблих в результаті обстрілу отримають від влади Татарстану 1 мільйон рублів, важко поранені і середньо поранені – по 400 тисяч, легко поранені – по 200 тисяч рублів.