Колишня королева краси М’янми виступила проти хунти

“Колишня королева краси М’янми приєдналася до етнічних повстанців проти військової хунти країни, розмістивши фотографії з автоматом”, – повідомляє AFP.

У М’янмі панує хаос, і її економіка паралізована з тих пір, як 1 лютого до влади прийшли військові, вигнавши громадянського лідера Аунг Сан Су Чжи.

Хтар Хтет представляла М’янму на першому конкурсі краси Miss Grand International в Таїланді в 2013 році, змагаючись з 60 учасницями в раундах купальників і національних костюмів.

Після восьми років процвітання, блиску і життя вдалині від джунглів і етнічних збройних угруповань в прикордонних районах М’янми, 32-річна інструктор з гімнастики розмістила на своїй сторінці в Facebook фотографію на цьому тижні в чорній бойовій формі і з автоматом. «Прийшов час дати відсіч», – написала вона в Facebook. «Тримайте ви зброю, ручку, клавіатуру або жертвуєте гроші продемократичних руху, кожен повинен зробити все, щоб революція увінчалася успіхом».

Вівторок ознаменував 100-й день перевороту, але нещадне насильство не завадило натовпі в Янгоні вийти на вулиці, вимагаючи повернення до демократії.